Bangsar Shopping Centre

Building Type

Retail

Status

Built

Year

1994

Location

Bangsar, Wilayah Persekutuan

Size

34,700 sq.m.

The shopping centre comprises four trading levels with parking spaces in the 2 basements. A foyer space, which serves as an area for promotional and exhibition activities, greets one upon entry to the shopping centre.
The external facade has been kept plain to provide a simple backdrop, in keeping with the surrounding residential environment, and for easier interfacing with any extensions in the future.
The smooth and simple treatment provides a neutral background which does not conflict with but emphasises on the billboards that the various tenants have on display.
The stepped landscaped terraces, on either side, soften the structure and reduce the building mass by bringing it down to the scale of the surrounding residential environment.